COVID-19: Трябва ли да има ново затягане на мерките?
Да

or

Не
гласували: 734

Изявление на ПП ГЕРБ

Уважаеми съграждани,

В навечерието сме на парламентарни избори, които ще покажат дали страната ще продължи по пътя на успешното развитие и интеграция с ЕС, или ще поеме към Евразия.

Политическата борба в страната и в частност в Шумен придобива все по-уродливи измерения. В жаждата си да получат мечтаната от десетилетие власт БСП и други формации не се спират пред компромати и насилие. Ковчези, скелети, черни савани и отвратителни компромати са основното им оръжие. За задоволяване на стремежа им към така жадуваната власт опозиционните сили формират безпринципни коалиции и правят безумни политически ходове.

В Шумен в стремежа си за победа на изборите БСП влезе в политическа коалиция с ДПС и други опозиционни формирования, като атакува ръководството на ОбС и общината с неоснователни обвинения. Председателят на ОбС бе обвинен, че без основание е отменил планираната за месец март сесия, като се иска неговата оставка.

Безпринципно ли е в условията на пандемия, при липса на въпроси за дневния ред тази сесия да се отмени. Едва ли като неотложни въпроси могат да бъдат разглеждани продължаването на договора за наем на скаутски клуб “Мадарски конник” или отдаването под наем на помещения в Начално училище „Илия Р. Блъсков“. Още по-безсмислено е предложението на ДПС за преместване (а реално – закриване) на медицинския филиал и създаване на негово място на белодробна болница. Във време на остър недостиг на медицински кадри висшето училище подготвя квалифицирани сестри и акушерки, като половината от всеки випуск остава на работа в лечебните заведения на Шумен. По този начин се дава глътка въздух на притиснатите от кадрови недостиг лечебни заведения, а също така възможност за качествено образование на младежи и девойки от Шумен и областта. В сградата, в която се намира филиалът (бивша белодробна болница) е направен капитален ремонт за няколко милиона лева, създадени са класни стаи, специализирани кабинети, зали с аудио и видео техника. Всичко това е създадено с пари на държавата, общината, Варненския медицински университет – тоест нашите пари. И сега, с лека ръка, да унищожим това учебно заведение, да обречем на безпътица много от нашите деца. Ще го допуснем ли? Но БСП го допуска, за да угоди на съветниците от ДПС, а те да ги подкрепят в борбата им за овладяване на позицията председател на Общинския съвет на Шумен. Какви ли още политически договорки има между тези две политически сили?!

За да превърнат в платформа за предизборна агитация, безпочвени обвинения и хули високия форум на Общинския съвет, БСП свикват сесия на 01 април за решаване на този въпрос и за освобождаване от длъжност на сегашния председател на ОбС, общински съветник от ГЕРБ (Красимир Минчев). Заедно с това в техните джобове ще влязат няколко хиляди лева от бюджета на общината.

Общинските съветници от ГЕРБ няма да участват в това предизборно безпринципно шоу на БСП, ДПС и други опозиционни сили.

От председателя на ОбС е обявена датата на следващата сесия, 29 април, на която могат да бъдат разгледани както тези, така и много други съществени, важни за общината въпроси, а не да се превръща сесийната трибуна в предизборен водевил!

Призоваваме общинските съветници, които са загрижени и отговорни за бъдещето на общината, да не участват в тази предизборна провокация.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *