С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

Изложба на Пламен Петков

40 нови свои творби ще представи художникът Пламен Петков днес от 17.30 часа в Художествената галерия „Елена Карамихайлова“ в Шумен. Изложбата е посветена на 40 години творческа дейност. Тя се реализира с финансовото съдействие на Общинския фонд „Култура“ след участие в конкурс и ще бъде експонирана в залите на галерията до 22 октомври, съобщават от пресцентъра на общината.

Пламен Петков представя творби, свързани с обектите на неговото вдъхновение, с творческия процес и визуалното въздействие на изкуството. Той разработва своя уникална техника, в която съчетава метален релеф с живопис. По време на откриването ще бъде представен и изложбеният каталог, в който са включени и негови стихове, които изразяват отношението му към изкуството.

Изложбата ще бъде представена от проф. д-р Ростислава Тодорова – Енчева.

Пламен Петков завършва художественото си образование най-напред в София, след това учи във Велико Търново, а от 1980 г. живее и работи в Шумен. Участва във всички изяви на Дружеството на шуменските художници, в общите художествени изложби на СБХ и в международни биеналета. Има многобройни самостоятелни изложби в Шумен, София, Пловдив, Добрич. Организатор е на съвместни и колективни изложби в областта на живописта, графиката, рисунката, релефа и пластиката. От 2012 г. е творчески ръководител на Арт пленера в село Салманово.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *