С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,799

Изложба за незрящи с триизмерни макети

Триизмерни модели на световни забележителности ще бъдат представени в Шумен. Откриването на изложбата е на 14 март (вторник) от 11.00 часа в Регионалния исторически музей. Тя се организира със съдействието на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в града.

Макетите са изработени по проект, който се реализира с финансовата подкрепа на Програмата за малки грантове на Посолството на САЩ в България. Пояснителният текст за всеки макет е изписан на български език – плоскопечатен и брайлов за посетителите със зрителни увреждания. Целта на изложбата е хората в неравностойно положение, сред които са и незрящите граждани, да бъдат приобщени към социалния и културния живот в града, като им се предостави възможност да се докоснат до красотата на знакови световни обекти от богатото културно наследство на човечеството.

Експозицията е интересна и за хора, които нямат зрителни проблеми, но имат желание да разгледат моделите. Изложбата ще бъде отворена до 17 март 2023 г.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *