Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 969

Изкоренени дървета, села без ток

 

28 м/сек достигна бурният вятър в Шумен, който събори дървета и изпочупи клони на различни места в града и общината. На денонощния телефон в местната администрация са получени сигнали за паднали дървета по панорамния път от пожарната към паметника „Създатели на българската държава“ и в района на Гроба на курсистите, съобщават от пресцентъра на Общината. Силният вятър е изкоренил два бора в парка до сградата на общината. Граждани подават сигнали, че изтръгнати и изпочупени дървета има и в районите на квартал „Херсон“, на бул. „Ришки проход“, по пътя от село Царев брод към Коньовец, както и на други места.

Работници от ОП „Паркове и обредна дейност“ разчистват уличните платна и пътищата от падналите дървета и клони.

Подаден е сигнал и за паднал стълб науличното осветление по ул.„Северна“ в Шумен.  Към момента в общината има информация за прекъснато електричество в село Панайот Волово и екипи на Електроразпределение Север АД отстраняват повредата.

Спасителен екип от Шумен е оказал съдействие за разчистване на паднало след силен вятър дърво на пътното платно на ул. “Ген. Драгомиров“ в Шумен. Екипът премахнал падналото дърво и обезопасил платното за преминаващите автомобили. Веднага след това е насочен към ул. “Северна“ след прието съобщение за паднал електрически стълб на пътното платно. Унищожена е броня на лек автомобил Киа „Карнавал“ с плевенска регистрация. Екипът премахнал стълба и обезопасил пътя.

От близо 14 часа на територията на общината духа силен вятър с пориви от 80 км/ч., съобщават от Хидрометеорологичната обсерватория в Шумен. Рано сутринта температурата беше – 4 градуса.

Основните улици и булеварди, както и малките улички в града се обработват срещу заледяване. Почистват се пешеходните зони и тротоарите. Въпреки това от общинската администрация призовават гражданите да бъдат внимателни.

Няма затворени за движение пътища от общинската пътна мрежа.

По информация на „Електроразпределение Север“ АД към 9:30 часа днес без електрозахранване са селата Каменяк и Тимарево в община Хитрино, селата Изгрев/части от селото/ и Венец в община Венец, село Тъкач, кв. Боймир и част от гр. Каолиново в община Каолиново. Авариите навсякъде са установени и за тяхното отстраняване работят екипи на ЕРП – Север, съобщават от пресцентъра на Областната администрация.

Работата на екипите на „Електроразпределение Север“ АД е затруднена от изключително силния и бурен вятър в този райони.

Поради прекъсване на електрозахранването до неговото възстановяване без вода са селата Тъкач и Наум, община Каолиново.

Пътищата от републиканската и общинските пътни мрежи в област Шумен са проходими при зимни условия. Пътноподдържащите фирми продължават работата по опесъчаване и обезопасяване на заледените участъци.

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *