Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 922

Издирват се: Двама маскирани

Криминалистите в Шумен издирват от няколко часа двама маскирани мъже, участвали в обир на обменен пункт на ул. “Панайот Хитов” на мястото на бившата военна болница, съобщи говорителят на Апеталивната прокуратура във Варна Илка Катрева. При нападението мъжете са неутрализирали касиерката в пункта, но за щастие жената не е пострадала, успяла е да се освободи и да извика полиция.

„Сутринта в 9 без 15 са влезли двама маскирани непосредствено след касиерката, тя тъкмо отваряла, дори не е имала време и възможност да заключи преходната врата към касата. Съборили са я на земята, завързали ръцете и краката и с т. н. свински опашки. Питали я къде са ключовете от касата, взели ги, взели всички пари в касата и си тръгнали” – това разказа пред репортери бившият общински съветник Орлин Чакъров, който е собственик на бюрото.

„За щастие нашата служителка не е пострадала. Уплашена е, разстроена е, но е невредима. Успяла е да се освободи от свинските опашки и да натисне паник-бутон, след което е дошла и полиция. Звънна ми и на мен, аз бях на 3-4 минути оттук.” – допълни още Чакъров.

Вътре в обекта, както и навън на улицата има разположени видеокамери, които са запечатали идването на нападателите, както и самото нападение. Независимо, че са били маскирани видеозаписите дават на криминалистите доста информация, която може да помогне за идентифицирането на мъжете.

Офисът на “Панайот Хитов е малко квартално-чейндж бюро и нямало практика в касата да се държат големи суми. Според прокуратурата наличността е била от 5 хиляди лева, хиляди турски лири и останалото валута в евро – общо откраднатата сума е левовата равностойност на 10 хиляди лева.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *