Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 702

Извънредна сесия за водата

Извънредно заседание на Общински съвет Шумен по проблемите на водата ще се проведе на 04.06.2020 г. /четвъртък/, от 10,00 часа, в зала 363 на Община Шумен. На консултативен съвет днес бе определен дневният ред на заседанието.

Той предвижда съветниците да изслушат анализ на състоянието на ВиК системата в Шумен и перспективи за реализация на проекта за нов довеждащ водопровод и пречиствателна станция от Жана Панайотова – управител на ВиК-Шумен.

Кметът на Шумен  Любомир Христов ще представи доклад за обследване и идеен проект за рехабилитирането на алтернативни водоизточници за питейно-битова вода и окрупнена количествено-стойностна сметка.

Идеи за последващи действия за възстановяване на алтернативните водоизточници ще бъдат представени от съветник Даниела Русева, които отлежават в Общинския съвет от февруари. В друга докладна тя ще предложи и мерки за запазване и повишаване на нивото на основния водоизточник за община Шумен към настоящия момент – яз. Тича.

Създаване на Експертен съвет за решаване на проблемите с водата към общински съвет в Шумен, както и временна комисия за превантивни действия по предотвратяване на хуманитарна криза в Община Шумен

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *