С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

Избраха строител за басейна

Обединение „Аква гарант 23“ ще строи общинския закрит плувен комплекс в Шумен, който ще граничи със сегашния открит градски басейн. Обединението включва шуменската фирма „Експрес гаранцион“ ООД и варненската „Акватек“ ООД, която има дългогодишен опит в изграждане на аквасъоръжения.. Обединението предложи цена 8,234 млн. лв. без ДДС и така спечели обществената поръчка, в която бе единствен участник.

Според идейния проект в бъдещия плувен комплекс ще бъдат изградени два басейна – голям, с размер 33,3х25 метра и малък – с размер 16х12,5 метра и дълбочина от 0,85 до 1,25 м., който ще е предназначен за деца. Комплексът ще е оборудван с необходимите помещения за съблекални, душове, сервизни помещения, медицински кабинет, ще има и заседателни и конферентни зали, кафета, търговска част.

Според разписаната процедура предстои с избрания изпълнител да бъде сключен договор за строителство и издаването на съответните разрешителни.

Началото на строителните работи се предвижда за края на октомври, а срокът за приключване на обекта е до 30 ноември 2024 г.

Според зам.-кмета по строителство и екология инж. Боян Тодоров към този момент от общинския бюджет са заделени само 833 000 лв. Останалите близо 7,5 млн. лв. ще се търсят от новия бюджет догодина, от еврофондовете, както и от програмите за младежта и спорта на Министерството на образованието и науката.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *