Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 813

Избраха ОИК

Василина Кънчева от ПП ГЕРБ ще бъде председател на Общинската избирателна комисия в Шумен. Това стана ясно на проведените днес  от кмета Любомир Христов консултации в Община Шумен във връзка с предстоящите на 27 октомври местни избори. На партията се полагат четири места, като останалите три са за членове. Те ще бъдат заети от  Виолета Вълчева Иван Найденов, Тодор Тодоров и резервен член – Силвия Тодорова.

Според парламентарните проценти на Коалиция „БСП за България“ се полагат също 4 места – 1 зам.-председателско, което ще бъде заето от Валентина Йорданова. Останалите 3 места са за членове на комисията и на тях ще бъдат назначени Марин Зяпков Стойко Георгиев, Десислава Капитанова, резерва ще бъде  Нурай Герджикова.

На коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО бяха дадени едно зам.-председателско място – на Севдалина Георгиева и едно място за член, което ще бъде заето от  Дилян Нанев.

На ДПС е определено едно място  комисията. Те поискаха секретарското, на което да бъде назначен Дениз Джелял, за резервен член посочиха Несрин Халидова.

На ПП „Воля“ и на Коалиция „Демократична България – обединение“  в ОИК се полагат по 1 член, съответно Илия Недев и резерва Николай Колев и Мария Василева. Обединението не е посочило резервен член.

В консултациите участваха парламентарно представените и с членове в ЕП партии и коалиции. Комисията ще се състои от общо 13 членове.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *