С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Иван Иванов се връща в Шумен

След приключването на ангажиментите му като старши треньор в националния отбор легендарният шуменски щангист Иван Иванов ще се завърне в Шумен, за да сподели огромния си опит и да продължи да развива спорта на местно ниво. Това стана ясно по време на срещата му днес с областния управител д-р Владимир Йолов, който поздрави Иван Иванов за последните успехи на водения от него отбор по време на на Европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана, съобщават от пресцентъра на администрацията. На първенството отборът е постигнал най-големия успех за последните 30 години, като състезателите са завоювали 5 титли и България е на първо място в отборното класиране.

Владимир Йолов връчи на Иван Иванов Почетен плакет на областния управител на Шумен и поздравителен адрес. „С висок дух Вие преодолявате предизвикателствата и работите за издигане престижа на българския спорт. Бъдете горди с постиженията си и с труд, упоритост и амбиция реализирайте още по-високи резултати“, се обръща към големия треньор областният управител и отправя пожелания за здраве и нови успехи. Иван Иванов подари на областния управител новоизлязлата книга „Българска спортна слава“, представяща успехите на българския спорт от 1949 до 2021 година.

На срещата двамата са обсъдили идеята как децата и учениците да спортуват повече. Според Владов Областна администрация ще окаже необходимото съдействие. Шумен има нужда още по-усилено и целенасочено да развива различните видове спорт, а младото поколение трябва да бъде привлечено и поощрявано да спортува“, каза областният управител.

Ще се опитаме да направим нещо ново за Шумен. Под формата на свободно избираем час в училищата да влязат различни видове спорт, като по този начин повече деца да започнат да спортуват и да се популяризира спорта“, обясни идеята си Иван Иванов.

По думите на областния управител тази идея може да се реализира с обединените усилия на училищата и специалистите треньори, като Областна администрация ще проведе разговори с директорите на училища за подкрепа на тази инициатива. „Все по-малко деца се докосват до спорта в ранна възраст, което да им даде възможност за избор към кой вид спорт да се насочат. Идеята ни е съвместно с училищата да създадем спортни центрове, където има подходяща инфраструктура и където децата да могат да спортуват, като впоследствие да развиват уменията си и в спортните клубове“, каза областният управител. Експерт в Областна администрация ще отговаря за връзките с Министерството на младежта и спорта и ще подпомага спорните клубове за кандидатстването им по различни национални и европейски програми.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *