С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Зона за отдих

Реконструираната зона за отдих около читалище „Тодор Петков“ беше официално открита днес предиобед от кмета Красимир Костов. Бившата „градинка“ е преобразена по проекта „Шумен – по-добро място за живеене”.

 

IMG_3326

 

На церемонията пред „Тодор Петков“ присъстваха зам.-кметовете Митко Киров и Иван Йонков, ръководителят на проекта арх. Снежана Андреева, Стефан Начев – уравител на ЖСП „Стил” – изпълнител на обекта, граждани.

 

„Днес откриваме още един нов обект от големия проект „Шумен – по-добро място жа живеене”. Основната същност на проекта е изграждане зона за отдих. Тук са вложени над 350 000 лв. и с усилията на ЖСП „Стил” днес имаме един завършен качествен обект, за което благодаря на изпълнителя”, каза Красимир Костов.

 

Градоначалникът подчерта, че по време на реализацията на проекта е рехабилитирана 1700 кв. м улична мрежа, направена 1200 кв. м паважна настилка, засадени са нови 148 бр. дървета и храсти, монтирани са 42 бр. осветителни тела. Затревените площи са 3800 кв.м, изградена е нова детска площадка със съответните съоръжения. Прохлада в горещите летни дни ще разпръсква и новоизграденият фонтан.

 

„Поздравявам жителите на кв. „Добруджа” и искам да завърша с един апел: Да пазим направеното!, каза Красимир Костов.

 

Стефан Начев изрази задоволство, че в срок и с необходимото качество са изпълнили обекта. „Пожелавам на гражданите това добро пространство за отдих да се поддържа и да бъде едно много приятно място в нашия град”, каза Начев.

 

Кметът Костов преряза трикольорната лента и заедно с изпълнители и журналисти направи оглед на завършения обект. Хората от квартала посрещнаха гостите с топла питка и шарена сол и благодариха на градоначалника за новия кът за отдих.

 

IMG_3323

„Днес откриваме още един нов обект от големия проект „Шумен – по-добро място жа живеене” – каза Красимир Костов.

IMG_3325

IMG_3318

Коментари

  • кмета юни 17, 2015 в 9:09 pm

    Кмете, вземи си половината кошчета и направи място за игра на децата! И пусни осветлението!

  • Varg юни 16, 2015 в 3:33 pm

    Евала кмете

  • Rocky юни 16, 2015 в 10:31 am

    Abe vie da ne ste plateni?Samo za ******** (цензурирано, Шмоко) Kostov pishete.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *