С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

Зимната готовност

800_4xezs97jnr2mk5Община Шумен е готова за работа при усложнена зимна обстановка, съобщи пресаташето на кметството Роза Енчева.

Фирмите, отговорни за зимното поддържане на улиците и пътищата в общината, са предприели необходимите мерки и имат обща готовност за работа при зимни условия, допълват от пресцентъра.

Общинската пътна мрежа от 147 километра се поддържа от “Барс” АД, а от фирмата са декларирали, че разполагат с нужната техника и с достатъчни количества инертни материали. Договорът на “Барс” АД с общината изтича на 31 декември тази година и в момента тече процедура по избор на пътно поддържаща фирма за 2016 г.

Проходимостта на уличната мрежа, тротоарите и пешеходните зони в Шумен през зимния период се осигурява от “Титан БКС” ООД – Шумен. И там са приключили с подготовката на техниката и с доставката на първоначално необходимите количества материали. От ръководството на “Титан БКС” са обяснили, че вече са сключени и предварителни договори за наемане на допълнителна техника при необходимост.

Общинското предприятие “Паркинги, гаражи и благоустройство” ще почиства и поддържа второстепенните улици от градската мрежа. Освен това има сключени договори за допълнителни 11 машини, които ще използва, ако обстановката се усложни.

Общината разполага с верижен влекач АТС-712, който се поддържа в постоянна техническа изправност. При извънредни ситуации той може да бъде използван за транспортиране на болни и родилки, за проправяне на път за линейки и за извличане на закъсали превозни средства.

4 пожарни коли, 2 специализирани автомобила с повишена проходимост и два екипа на Районната служба “Пожарна безопасност и защита на населението” ще осъществяват денонощно дежурство.

Районното управление на МВР – Шумен има готовност да създаде 9 временни КПП-та за регулиране на движението. При усложняване на пътната обстановка за болните на хемодиализа от всички населени места в областта ще се осигурява стационар в шуменската болница.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *