Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 1,031

Зимата дойде

Работници от “Паркове и обредна дейност” разчистват паднали дървета край Салманово.

Пътищата на територията на община Шумен са проходими при зимни условия, съобщават от пресцентъра на Общината. Основните булеварди и улиците в Шумен са почистени. Продължава  работата в централната част и в кварталите на града. Снегорините са на терен от късно снощи и обработват уличните настилки, за да не се допусне заледяване.

Общинската пътна мрежа е проходима при зимни условия. Няма затворени участъци. Работници от общинското предприятие “Паркове и обредна дейност” премахват изпочупените от вятъра и тежкия сняг клони в града. Премахват паднали дървета по пътя между селата Салманово и Радко Димитриево и движението се извършва без ограничения.

Част от селата Ивански и Илия Блъсково са без електричество. Екипи на Електроразпределение Север АД работят по отстраняване на повредите.

Силният вятър е причината за честите навявания и образуването на снежни преспи от Дивдядово към село Мараш, по пътя 1-7 от околовръстното към село Васил Друмев,  между селата Кладенец и Друмево. Създадена е организация за непрекъснато дежурство с техника от фирмата Автомагистрали „Черно море“, която е отговорна за почистването на общинската пътна мрежа, за да може да се осигури проходимостта на пътя и безпрепятственото движение на автомобилите, допълват от общинския пресцентър.

С оглед на метеорологичната обстановка от общинската администрация призовават гражданите да не предприемат пътуване в тези райони, ако не се налага. Оттам информират, че към момента не са постъпвали сигнали за бедстващи хора на денонощния дежурен телефон в общината 054/857 677.

Паднали от вятъра и тежкия сняг дървета има и край Райдко Димитриево.

Работниците от общинското предприятие отстраниха и паднали клони край Сити център в града.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *