С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Зелена светлина

IMG_3637Народното събрание гласува решението, с което в Шумен се разкрива филиал на Медицинския университет във Варна за обучение на медицински специалисти и акушерки. 152-ма депутати са гласували “за”, 1 е бил против, 1 въздържал се.
“С това решение се вписваме в сроковете, които бяха дискутирани с ръководството на Медицинския университет и имаме уверението, че прием ще има още през учебната 2015/2016 година” – коментира в разговор по телефона заместник-кметът Седат Кадир. Кадир отчете ролята на народните представители за бързото решаване на въпроса и за разкриване в крайна сметка на колежа в Шумен.

 

Планираният прием е за по  80 души за медицински сестри и още толкова за акушерки.

 

Откриването на филиала е по искане на академичното ръководство на висшето училище и въз основа на положителна оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация. Осигурени са необходимата материално-техническа база и академичен състав. С решение на общинския съвет в Шумен за нуждите на филиала на Медицинския университет бяха предоставени материалната база на бившия тубдиспансер – приземен етаж, първия и втория етажи.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *