С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

За повече туристи

Даниел Руменов, директор на Регионален исторически музей – Шумен.

Регионалният исторически музей в Шумен ще кандидатства за наградата „Форум на славянската култура“. В надпреварата участват 13 славянски държави. Форумът датира от 2004 г., но от 2014 г. се учредява награда за музей. От България кандидатстват Шуменският и Пловдивският регионални исторически музеи, заяви на пресконференция днес директорът на музея Даниел Руменов. Специално жури ще посети музея в края на март или началото на април, за да се запознае на място с условията, които предлага на туристите шуменският музей. Церемонията по награждаването ще бъде на 12-14 септември.

Преди дни Регионалния исторически музей получи приз за популяризиране на историческото наследство, както и за висока култура на обслужване на туристите и за иновативно представяне на обектите. Наградата е в съзвучие с непрекъснато увеличаващия се брой на посетители в шуменските исторически обекти. През 2017 г. туристите в региона са с 5000 повече. При 151 000 туристи през 2016 г., за миналата година те са 156 000 души. Според Руменов най-голямо посещение  и най-голям интерес туристите проявяват към двата резервата Плиска и Мадара. Посетителите на Шуменската крепост през миналата година запазват ръста си и са около 14 000-15 000 души.

В аванс Руменов представи и предстоящата изложба в РИМ „Аргонавти на свободата“. Тя ще бъде открита на 28.02.2018 г. в 16 ч. и според него ще предизвика интереса на шуменци.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *