С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

За Деня на детето

Шумен ще отбележи Международния ден на детето – 1 юни, с разнообразна програма от прояви за малки и големи, организирани от Община Шумен, Центъра за подкрепа на личностното развитие, Ученическата спортна школа „Хан Крум“ и Младежкия дом. Празникът ще започне в 10,00 часа на голямата сцена в Градската градина с участието на танцови и вокални състави към Младежкия дом.

Малко след това на алеите на Градската градина в Шумен Общинският детски комплекс ще покани желаещите да се включат в ателиета за изработване на бижута от мъниста, маски, оригами, засаждане на цветя, бодиарт и рисунка върху асфалт.

Празничната програма продължава с различни спортни игри, организирани от Ученическата спортна школа „Хан Крум“. На различни площадки в Градската градина ще се проведат спортни състезания – лекоатлетически крос, стрийтбол, слалом с ролери, дартс и демонстрации по шахмат с гросмайстор Василис Бунис. Слалом с велосипеди и демонстрации по карате и айкидо ще покажат каратеките на Даниел Димитров от СК „Киокушин“ и Северин Акерски от Айкидо клуб „Зин Шин“. На спортните площадки  на СУ „Сава Доброплодни“ ще се проведат футболни срещи между ученически отбори.

В 12.30 часа ще бъде изтеглена традиционната томбола за участниците в празника, като голямата награда за поредна година е велосипед.

В 13.00 часа в танцувалната зала на Младежкия дом ще започне награждаването на участниците в конкурса за есе и рисунка „Индустрията в моя регион“. Той се организира от Химикотехнологичния и металургичен университет – София и Българската асоциация на металургичната индустрия. Инициативата се провежда под патронажа на кмета на Шумен Любомир Христов.  Спонсор на проявата е „Алкомет“ АД.

Програмата, посветена на Международния ден на детето първи юни, ще продължи от 17.00 часа в парк „Студентски“.  И там в края на деня ще се проведе томбола с награди и още едно дете ще има възможност да спечели велосипед.

От 16.30 в кв. „Боян Българанов“ на паркинга пред магазин „BulMag” също започват организирани спортни състезания, детска дискотека. Ще има много изненади за децата и родителите от квартала.

В 18.30 часа в Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ ще се състои празничният концерт „Златните детски песни на България“, посветен на Деня на детето и 55-годишнината на хор “Бодра песен”. Специален гост-солист ще бъде един от най-обичаните български изпълнители Орлин Горанов.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *