С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Зачестяват кражбите на дървесина

Със застудяването на времето се увеличават набезите в горските територии. Ръководството на СИДП призовава гражданите, които станат свидетели на бракониерска сеч или други нерегламентирани дейности в горите, да подадат сигнал на национален телефон 112, съобщават от пресцентъра на предприятието.

12 каруци, 4 моторни триона и близо 20 пространствени кубически метра дърва за огрев задържаха само за седмица горските от СИДП. 8 от каруците са конфискувани на територията на ДГС-Нови пазар, 2 в ДГС-Варна и по една в ловните стопанства Паламара и Тервел, където има и един конфискуван трион. Още три моторни триона на бракониери са прибрали горските в ДГС-Нови пазар. Най-много незаконно добити дърва за огрев отново са задържани в Нови пазар – 8,5 кубика и Варна – 7,5 кубика. 42 акта по Закона за горите са съставени на незаконните дървосекачи.

Близо 1000 са проверките на територията на СИДП за периода 17.01-24.01.2022г. Най-много са инспекциите при ловците – 415, при обектите за добив на дървесина – 212 и при моторните превозни средства извършващи дейности в държавните горски територии – 227, уточняват от пресцентъра на СИДП.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *