Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Затягат контрола


След решение на провелата се работна среща при Областния управител на област Шумен започнаха съвместни проверки от служители на Регионална здравна инспекция (РЗИ) – Шумен, Областна дирекция на МВР гр. Шумен, Областната дирекция по безопасност на храните гр. Шумен и Община Шумен, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Проверките са във връзка с изискванията на въведените със заповед на министъра на здравеопазването временни противоепидемични мерки, считано от 21.10.2021 г. и условията, при които може да не се прилагат, а именно наличие на „зелен сертификат“ за дейности за закрито.

На 22 октомври инспектори на РЗИ – Шумен и представители на ОД МВР гр. Шумен са извършили съвместни проверки в 7 обекта – 1 заведение за хранене и 6 търговски обекта. Самостоятелните проверки на инспекторите на РЗИ – Шумен са в 10 обекта с обществено предназначение. Няма установени нарушения на противоепидемичните мерки.

След създадената организация за извършване на съвместни проверки, в петък след 20,00 ч., екипи на РЗИ – Шумен, ОД МВР гр. Шумен, ОДБХ – Шумен и Община Шумен извършиха проверки в 3 заведения за хранене и развлечения.

Констатациите на контролните органи са, че в обектите е създадена необходимата организация на работа и се представят валидни документи за ваксинация, преболедуване или отрицателен резултат от проведено изследване, съгласно заповед на министъра на здравеопазването.

Дадени са указания за работа във връзка с изискванията на въведените противоепидемични мерки.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *