С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Затворени училища

Заради усложнената зимна обстановка училището в с. Градище, община Шумен, е затворено, в общините Венец и Каолиново са преустановени учебните занятия. В община Хитрино е затворено основното училище в с. Живково, в Нови  пазар в училището в с. Мировци също не учат. Няма учебен процес и в основното училище във Върбица.

Заради навявания в община Венец учениците от селата на общината не са могли да пристигнат в средищното училище  СУ “Н. Й. Вапцаров” в общинския център. Учебният процес се преустановява до сряда, съобщи кметът Нехрибан Ахмедова. В селата Ясенково и Изгрев учебните занятия ще продължат. Детските градини в общината няма да работят тази седмица заради намалелия брой деца.

За неучебни са обявени 27 и 28 февруари за всички училища на територията на община Каолиново. Заповедта е издадена от кмета Нида Ахмедов във връзка с усложнената зимна обстановка, ниските температури и невъзможността за провеждане на нормален учебен процес в училищата и детските градини.

От пресцентъра на Община Шумен съобщават, че няма затворени общински пътища, няма населени места без ток и вода. На денонощния телефон в общината не са постъпвали сигнали за бедстващи хора. По информация от кметовете на населените места на територията на общината е създадена необходимата организация за осигуряване на продукти от първа необходимост в търговската мрежа. Още от петък кметовете са предупредени да вземат мерки и да осигурят достъп до училища, детски градини и здравни заведения.

Общинската пътна мрежа се поддържа от фирма “Автомагистрали Черно море”.

В Шумен снегопочистващата техника на фирмите „РТК“, „Екомакс“ и Обединение „Зимно поддържане“ работи без прекъсване по улиците и булевардите в града от 02,00 часа тази нощ. От вечерта в неделя улиците са обработени превантивно с химически материали, за да не се допусне заледяване по уличната настилка.

От общинската администрация предупреждават шофьорите, че обилният снеговалеж и вятърът затрудняват движението по пътищата от общинската пътна мрежа и по улиците на града и призовават шофьорите да бъдат по-внимателни. От общината напомнят на работещите в различните институции, търговски обекти и гражданите да почистят тротоарите пред сградите, в които работят, и пред домовете си.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *