Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 289

Затварят „Пчелица“ заради ковид

Затварят детска градина „Пчелица“ в Шумен от 21 до 28 януари 2022 г. заради големия брой болни от ковид и карантинирани деца. Това съобщи зам.-кметът по образование и култура д-р Найден Косев по време на днешния брифинг в общината. Той уточни, че в следващите часове на деня, по предписание на РЗИ, кметът Любомир Христов ще издаде заповед за затварянето на детското заведение.

Около две трети от децата там са карантинирани или заболели. Голяма част от персонала също е носител на вируса, уточни Косев. В подобни случаи се следват указанията на РЗИ, според които градината ще бъде затворена за седем дни, за да бъде дезинфекцирана.

По-късно следобед от общинския пресцентър съобщиха, че в „Пчелица“ от 123 деца, които посещават градината, към днешна дата (19 януари) отсъстват 86 или близо 70% от всички. 52 от тях са под карантина, 34 отсъстват поради наличие на грипоподобни симптоми. От 9 души педагогически персонал към днешна дата (19 януари) отсъстват шестима учители, пише в съобщението на общинския пресцентър.

В още три детски градини в града са карантинирани цели групи. Заради грипоподобни симптоми и карантинирани от детските заведения в Шумен отсъстват общо 32% от децата. Учители и непедагогически персонал с положителен PCR тест в градините са 10, 19 са под карантина. 2 деца са с положителен PCR тест, 105 са под карантина. Отсъстващи деца поради грипоподобни симптоми са 790, уточняват от общината.

По информация на РУО – Шумен под карантина са 399 ученици от Шумен, 13 паралелки са под карантина и се обучават в онлайн среда.

В електронна среда се обучават 450 ученици, сред които вероятно има и такива, които не са под карантина, уточняват от РУО.

Найден Косев обяви, че броят на заболелите ученици и деца в детските градини се следи и обобщава всеки ден и отчете тревожно завишаване на заболеваемостта.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *