С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Засилен контрол за баловете

В ОДМВР- Шумен е създадена организация за осигуряване на обществения ред по време на предстоящите абитуриентски балове и тържествата, свързани с 24 май, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.

Контролните органи ще осъществяват правомощията си във връзка с въведената със заповед на кмета на община Шумен реорганизация на движението по време на баловете.

Засилено полицейско присъствие по контрол на движението с цел недопускане на инциденти при придвижването на абитуриентите и превантивен контрол на маршрутите ще има в дните 24 и 25 май. Проверките ще бъдат насочени към това дали водачите са правоспособни, дали не са седнали зад волана след употреба на алкохол, наркотични вещества и техни аналози.

От ОДМВР-Шумен напомнят, че екипи на пътна полиция и цивилни автомобили ще следят за случаи на нарушаване на правилата за движение и рисково поведение на пътници и водачи. Нарушенията ще бъдат документирани и последвани от съответните санкции. Мерките по опазване на обществения ред и безопасността на абитуриентите, тяхното придвижване към и от местата за празнуване са предприети след обсъждане с органите на местното самоуправление и местната администрация.

С оглед на очакваните затруднения на пътното движение на 24 и 25 май от полицията призовават водачите за толерантност  и отговорно поведение.

ОДМВР- Шумен  пожелава на абитуриентите, техните семейства, приятели и близки щастливи празнични дни!

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *