Маските: за (зелено) или не (червено)?

or

гласували: 129

Засилени мерки в Каолиново

 

Нида Ахмедов, кмет на Община Каолиново

“Искам да призова всички граждани на община Каолиново да спазват мерките максимално стриктно, да бъдем по-отговорни към себе си, защото само така ще защитим и предпазим от страдания и нашите близки. Не се доверявайте на информация, различна от тази, която предоставят официалните власти. Ограничете контактите. Въздържайте се от ръкостискания. Мийте си ръцете редовно или ги обработвайте с антибактериални препарати. Всичко, което можем да направим като местна власт, ще бъде изпълнено. Нека бъдем дисциплинирани. Към гражданите, които са под карантина е молбата ми да я спазват стриктно, защото това е отговорност към всички нас и към най-близките Ви хора“. С това обръщение излезе към жителите на община Каолиново каза днес кметът Нида Ахмедов.

Проверки за спазващите карантираната ще се извършват постоянно и при сигнал от вас. Бъдете отговорни и при случай на неспазване на карантината от граждани, които са се завърнали от други рискови държави ни потърсете. Всеки ден кметовете по населени места са задължени да ни информират за брой заболели лица; брой лица поставени под карантина; налице ли е спекулативно повишаване на цени на стоки от първа необходимост и лекарствени продукти; спазва ли се обществения ред; други проблеми свързани с наложените ограничения на населението. 

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на С0VID-19 у нас, община Каолиново организира провеждането на засилени противоепидемични мерки, в това число: Дезинфекция на улиците, дезинфекция и проветряване на работните помещения, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и не допускане служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания; информиране на всички кметства в територията на общината, относно превантивните мерки, които трябва да спазват.

Общинска администрация и кметствата на населени места приемат граждани като обслужването се извършва от фронт-офис или по електронен път. Избягвайте социални контакти и събирания с повече хора без крайна необходимост. 

Настоятелно препоръчваме да не се провеждат семейни тържества, на които присъстват по-голям брой хора. Избягвайте пътуванията до други населени места.

Препоръчваме да се въведе достатъчно безопасно отстояние при реденето на хора на опашка при пазаруване, плащане на сметки, изчакване на прием при лекар и др. от търговците, администрациите и работодателите  с отстояние минимум два метра.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *