Искате ли да има предсрочни парламентарни избори?

or

гласували: 47

Засилени мерки в Домовете

Към момента, въпреки обявената от вчера червена зона за Шумен, няма допуснато заразяване с Кодив-19 в Домовете в Общинта. Това заяви на пресконференция днес зам.-кметът по социални дейности и здравеопазване д-р Светлана Маркова. Засилени мерки срещу пандемията продължават да се прилагат в Дома за стари хора „Ст. Смядовски, в Дома за мъже с умствена изостаналост в Лозево, както и в Центровете от семеен тип, които са рискови заради наличието на много домуващи.

От въвеждането на извънредното положение през март са забранени свижданията, а достъпът на външни лица като доставчици е максимално ограничен, каза д-р Маркова. Продължава строгият контрол по поддържането на хигиена и дезинфекция както, както и на носенето на маски и предпазни облекла. Обслужващият и медицински персонал влизат в заведенията след измерване на температурата им и пълна дезинфекция. РЗИ прави постоянни тестове на работещите там с цел недопускане на заболяването в домовете.

Всички разпоредени със заповед на министъра мерки продължават да се спазват, от понеделник ОП „Паркове и обредна дейност“ дезинфекцират всеки ден автобусните спирки

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *