С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Заседание в края на април

На предстоящата сесия на Общинския съвет в Шумен местните парламентаристи  ще обсъдят и гласуват предложението на общинската администрация за предприемане на мерки за справяне с икономическите последици от обявеното извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Това е една от точките за заседанието, което ще се проведе на 30 април, при спазване на всички мерки за безопасност. Дневният ред бе определен днес на Консултативен съвет, свикан от председателя на Общинския съвет Красимир Минчев, в което участваха кметът Любомир Христов, зам.-кметът по икономическо развитие Росица Антонова и представители на политическите групи.

На заседанието на Общинския съвет следващия четвъртък ще бъде избран и новият управител на Комплексния онкологичен център – Шумен ЕООД. В дневния ред на сесията ще бъдат включени най-неотложните въпроси, които изискват спешни решения от общинските съветници и съответните действия от общинската администрация.  Сред тях е и предложението за удължаване на срока за поемане на дългосрочен общински дълг от „Фонд за органите на местното самоуправление в България – Флаг“ ЕАД за мостово финансиране на изпълнението на проект „Подобряване на образователната инфраструктура в гр. Шумен“, финансиран от ОП „Региони в растеж“.

Очаква се Общинският съвет да одобри още 21 докладни записки за разпореждане с общински имоти и жилища, учредяване на право на строеж, отдаване под наем, изработване на подробни устройствени планове и др.

Комисиите, към които са насочени докладните записки, ще заседават в началото на следващата седмица (понеделник и вторник).

Сесията на Общинския съвет ще се проведе в зала „Професор Венета Вичева“ на общината.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *