С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Започна рецитаторския конкурс

 

Тази вечер пред Драматично-кукленият театър „Васил Друмев“ в Шумен официално бе открит ХХIX Национален конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература. Организатори са Община Шумен и Институт Лист-Унгарски културен институт София. До неделя 112 участници ще се изявят на сцената на ДКТ „Васил Друмев“. Председател на журито е проф. д-р Пенко Господинов и членове – Полина Недкова и Стефани Лечева.

Кметът на Шумен проф. Христо Христов и директорът на Институт Лист-Унгарски културен институт София г-жа Сандра Мишкеди приветстваха гостите и символично запалиха огъня в жертвеника пред театъра,  с което беше даден официалния старт на конкурса.

 

Тазгодишното издание е посветено на 95-годишнината от рождението на унгарския писател Имре Кертес и 115-годишнината от рождението на българския поет Никола Вапцаров.

Конкурсът се провежда под патронажа на Министерството на културата и с подкрепата на община Дебрецен, Съюза на артистите в България, Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, Български културен институт – Будапеща, семейство Поповски, къща-музей „Лайош Кошут“ и ДКТ „Васил Друмев“.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *