С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Започна кампанията „Нетърпеливи за доброто“

От днес стартира благотворителната инициатива „Нетърпеливи за доброто“, която се провежда под патронажа на кмета Христо Христов. По идея на Цветана Станкова и Гьонюл Илиянова, които са се заели с огромната организация, до 30 април всеки, който желае да подпомогне с хранителни продукти от първа необходимост възрастни хора, семейства с ниски доходи и хора в неравностойно положение, може да се включи и да дари. В два от големите хранителни магазини в града, както и в по-малките магазини по кварталите и в селата на общината са разположени колички, обозначени със стикер на кампанията. Събраните стоки ще бъдат раздадени от 1 до 5 май, уточняват от пресцентъра на общината.

“Видяхме, че подобна инициатива се реализира в друга община и реших да се свържа с организаторите, за да споделят опит. При тях кампанията беше много успешна, което ме провокира и накара да повярвам, че и в Шумен този благороден жест може да се реализира успешно в полза на хората в нужда. Вярвам в това, че българите сме  съпричастни по природа, което ме накара да се обърна за съдействие към общинското ръководство. Щастлива съм, че община Шумен подкрепи идеята ни.“, каза на пресконференция Цветана Станкова.

“С удоволствие приех да съм патрон на това благородно дело. Вярвам, че нито един наш съгражданин не бива да е забравен, особено в празничните дни за Великден, когато събраните продукти ще бъдат предоставени на хората лично от двете млади жени, на които искам да благодаря. Вярвам, че шуменци ще откликнат и ще дарят”, каза  кметът Христо Христов.

В пресконференцията, за разясняване на критериите за подбор на хората, които ще се подпомогнат, участва зам.-кметът по „Социална политика и здравеопазване“ Светослава Хайнова, която разясни подробностите.

“Определени са критерии, като кандидатстващите трябва да отговорят на поне два от тях. Документи ще се приемат в стая 234 на община Шумен, като не е задължително да се носят лично, може да се подадат и от близки на нуждаещите се. Получихме съдействие и от кметовете на селата, за да можем да обхванем и хора от цялата община. За повече информация е отворен телефон в общината – 054/857 672. “

Право да получат хранителни продукти от кампанията ще имат български граждани, семейства и домакинства, които са с минимум 5 години уседналост в община Шумен. Те не трябва да са собственици на капитал и/или търговски дружества. Месечният доход на член от семейството трябва да е под 80% от минималната работна заплата. Могат да се възползват лица с трайно намалена работоспособност 50% или над 50%,  пенсионери над 65 г. със социална или минимална пенсия, безработни, които не получават помощ от Бюрото по труда, самотни многодетни родители, пострадали при бедствия, катастрофи, аварии, родители на деца, които посещават училища и детски градини, които получават месечни помощи до завършване на средно образование и тези помощи не са прекъсвани заради отсъствия.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *