С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,080

Започва нормализация

Поради липса на техника по второстепенните улици, в почистването се включиха и децата

Обстановката в Шуменска област се нормализира след продължителните валежи и силния вятър, съобщават от пресцентъра на областната управа. Все още остава ограничението за движение за МПС над 3,5 по път Шумен – Силистра. Ришки проход е забранен за МПС над 12 т.

Възстановено е движението за всички МПС по път I-2 Шумен-Разград-Русе. Възстановено е движението за всички моторни превозни средства по третокласната пътна мрежа в област Шумен.

Нормализацията на обстановката изисква включване и на гражданите, на търговците и администрациите за почистване на снега

По информация на дежурните в общините няма населени места без ток и вода, доставя се хляб. Почистващите фирми работят за разчистване на общинските пътища. В община Нови пазар след село Памукчии в посока Преселка все още пътят не е отворен, обходният път е през Мировци. В община Венец е затворен пътят към Габрица и се пътува през Черноглавци. В община Каолиново в момента се работи за разчистване пътя към село Климент. В община Хитрино са отворени пътищата към Венец и Висока поляна, в останалите направления между селата продължава работата по почистване на пътищата.

От пресцентъра на община Шумен съобщават, че очакваното повишаване на температурите днес може да създаде предпоставки за инциденти заради надвисналите ледени висулки и възможни заледявания. От общинската администрация напомнят на представителите на институциите, собствениците, наемателите на търговски обекти и гражданите да организират отстраняването на опасните висулки от стрехите. Инспектори от дирекцията по устройство на територията от вчера следобед правят огледи и дават само указания за почистването на висящите ледените късове и на натрупания по покривите сняг, след което предстоят санкции. Гражданите трябва да бъдат изключително внимателни и да не се движат в близост до сградите, призовават от общината.

От администрацията напомнят отново на гражданите, фирмите и учрежденията, че трябва да почистят снега от прилежащите им тротоарни площи. С повишаването на температурите ще започне топенето и ако снегът не се почисти, при по-ниски температури през нощта ще се образуват опасни заледявания.

Коментари

  • Lili март 1, 2018 в 5:49 pm

    Апелирам към господата от софийската фирма, моля да разчистят горното платно на Владайско въстание! Вече е 16,30 следобед, а улицата е в сняг и лед. Преди малко минахме с мъжа ми през циганския мост, как може пътят за Еверест да е почистен до асфалт, а нашата улица не! Първи март сме все пак не е Януари!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *