С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

 Запишете се за участие

Тази година Велоклуб “Илчов баир”, гр. Шумен организира 12-ото състезание в дисциплината XCM (Крос Кънтри Маратон). Освен колоезденето, вече за пета поредна година то включва бягане и дуатлон.

Състезанието ще се проведе на 25.06 (неделя), със старт-финална точка алеята зад паметник “Създатели на българската държава”. Очакваме и тази година да дойдат около 200 колоездачи, бегачи и дуатлонци от цяла България. До този момент имаме регистрирани състезатели от Украйна и Испания, коментира представителят на клуба Данаил Данчев.
Дистанциите са три – 48 км колоездене, 27 км колоездене, или бягане и 13 км бягане. Избралите да се състезават в дуатлона трябва да колоездят 48 км, след което да бягат още 13. Стартовете са от 8:30 и 8:40 сутринта на 25-и юни.
Трасетата се простират по всички склонове на Шуменското плато и минават по някои от забележителностите по него. Част от тях са феноменът “Окото” и котата, маркираща връх Търнов дял – най-високата точка на платото. По маршрутите ще са разположени четири подкрепителни пункта, където състезателите ще могат да “заредят батериите” и да продължат към финала. Ще се минава и покрай няколко чешми.
Възрастовите групи са: деца до 14 г., юноши и девойки 15-17 г., мъже и жени 18-39 г., мъже и жени над 40 г. От тази година, освен призьорите, медали ще получат и всички, които успешно завършат своите дисциплини. Отличията са специално изработени за Велоклуб Илчов баир от известния шуменски фотограф и занаятчия Стоян Драев.
Участниците могат да дойдат със семействата си и да се разположат на палатковия лагер, който ще бъде устроен на голямата поляна зад Паметника.
“Шуменско плато 2023” ще бъде съпътствано и от още две събития – за най-малките гости на събитието и техните родители от Природен парк Шуменско плато ще осигурят безплатно посещение на Летния информационен център.
Shumen Early Runners – ранобудните шуменски бегачи организират в неделя, преди награждаването, краткото, но атрактивно състезание “Бирена миля”.

Състезанието се провежда с подкрепата на Община Шумен, Природен парк Шуменско плато, Североизточно държавно предприятие. Паричните и предметните награди за всички възрастови групи са осигурени от спонсори на състезанието.
За връзка:
Facebook: Велоклуб Илчов баир
Основен организатор: Данаил Денчев, тел. 0897361404
ddjloop@gmail.com

veloclub@ilchovbair.com

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *