С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Задържаха извършителя на тежкото ПТП


Задържаха извършителя на инцидента от вчера сутринта, при който 61-годишна жена е с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен. Извършените множество оперативни действия от полицейските служители за установяване на извършителя дадоха резултат. Разпитан е 63-годишен мъж от Шумен. Водачът е привлечен към наказателна отговорност, повдигнато му е обвинение. Работа по документиране на престъплението продължава под ръководството на компетентната прокуратура.

От ОДМВР-Шумен призовават водачите да шофират разумно, да спазват правилата за движение и да бъдат особено внимателни в тъмните часове на денонощието, на разсъмване и когато се стъмнява. Апелират пешеходците да бъдат внимателни – да не изскачат внезапно на пътното платно, тъй като не могат да предвидят действията на водачите – дали ще могат да спрат навреме, за да ги пропуснат да пресекат.

ОДМВР-Шумен отправя апел и към всички които стават свидетели на пътно-транспортни произшествия: „Разбираме интереса ви да бъдете репортери и да качите „новината“ във фейсбук и другите социални мрежи. Бъдете сигурни, че е невъзможно да получите помощ от екипите на спешна помощ, не е възможно на място да дойдат спасителни екипи и полицейски служители, ако не подадете сигнал на телефон 112 или в полицейското управление и да съобщите за инцидент. Не забравяйте, че всеки от нас може да попадне в ситуация, в която да има нужда от помощ. Помислете си дали забравената в подобна ситуация гражданска съвест би помогнала за изясняване на факти и обстоятелства при произшествие.“

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *