С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Задържани за бракониерство

За поредна седмица екипът на ДГС-Нови пазар е първенец по справяне с незаконния добив на дърва за огрев в държавните горски територии, съобщават от пресцентъра на СИДП. Служители на стопанството са задържали четири каруци и един автомобил натоварени с близо 3 пространствени кубически метра крадени дърва. На извършителите са съставени осем акта по Закона за горите. За периода 21.02-28.02.2022г. на територията на Нови пазар са извършени 86 проверки.

Моторен трион и един кубик дърва са конфискували горските в ДЛС-Паламара, а на бракониерите са разписали два акта по ЗГ.

Каруца, моторен трион и половин кубик дърва са задържани в горите на ДГС-Провадия. На извършителите са съставени два акта. Автомобил превозващ половин кубик дърва, моторен трион и други инструменти за дърводобив са конфискувани в ДГС-Цонево, а бракониерите са получили четири акта. По две каруци и общо осем пространствени кубика дърва за огрев са задържали през изминалата седмица служители на ДЛС-Шерба и ДГС-Варна. В Шерба е установен и автомобил превозващ незаконно добита дървесина. На нарушителите в двете териториални поделения са съставени общо девет акта и четири констативни протокола.

768 проверки са извършени в СИДП за седмица. Задържани са десет каруци, три автомобила превозващи дърва, моторни триони и близо 13 кубика дърва за огрев. За различни нарушения са съставени 6 констативни протокола и 27 акта по Законите за горите и лова, уточняват от пресцентъра на СИДП.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *