С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,362

Завръщане в Шумен

MUSTAFA

С Росица Кирилова и Йорданка Христова по “Казанджийската”.

Популярният български певец Мустафа Чаушев ще отбележи 50-години от качването си на сцена на юбилеен концерт в зала “Младост” довечера. За събитието от Турция специално е дошъл и председателят на фенклуба на “българския Азнавур” Наджи Джошкун – Начката, изселник от Шумен.

 
Вчера Мустафа Чаушев в компанията на дъщеря си Ажда и Йорданка Христова и Росица Кирилова се разходи из родния си град, а Ажда качи снимки от разходката и посещението в Радио Шумен във фейсбук. Йорданка Христова и Росица Кирилова са в града точно заради концерта – довечера те и Ажда ще пеят заедно с юбиляра под наслов “Празник на песента”.

 
Мустафа Чаушев е почетен гражданин на Шумен. Концертът се осъществява със съдействието на Община Шумен и под патронажа на кмета на града Красимир Костов.

 
През 50-годишната си кариера на сцена Мустафа Чаушев изпява стотици хитове, издадени в над 20 албума, станали любими мелодии на хиляди българи. Носител е на престижни отличия и награди. Участва в десетки турнета зад граница в СССР, Турция, Полша, Сърбия, Чехия, а някой от които и в екзотични дестинации като Куба, Мароко, Тунис, Алжир. В кариерата си работи с композитори като Тончо Русев, Стефан Димитров, Асен Драгнев, Морис Аладжем, поети като Дамян Дамянов, Надежда Захариева. Дълго време естрадният колос работи с Лили Иванова, пътувайки с обща програма.

 

Албумите му – “Злато мое” 1986 г., “Обич моя” 1988 г. и “Мъко моя” 1990 г. се превръщат съответно в златна, платинена и диамантена плочи. Това е първата диамантена плоча в България и тези албуми достигат невиждани тиражи в страната и чужбина.

 

 

Коментари

  • Руска Иванова юни 19, 2015 в 8:20 pm

    Винаги съм го харесвала /а може да не го харесвам нали сме от един и същи град / всичките песни които изпълнява са със съдържание мога да ги слушам с часове когато имаше грамофонни плочи не пропусках да си купя всяка нова плоча съжалявам , че не съм в Шумен нямаше да пропусна концерта на който ще пее и Йорданка Христова една невероятна изпълнителка харесвана не само у нас но и извън пределите на България.
    Бъдете живи и здрави да носите радост на всички нас млади и стари с Вашите прекрасни изпълнения!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *