С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

Жътва без пожари

Пожар в нива. Сн.: Интернет.

Пожар в нива. Сн.: Интернет.

Всички общини в Шуменска област и институциите, отговорни за сигурността на жътвата, декларираха готовност за кампанията и че пожари няма да има. Те докладваха това на провелото се днес заседание на областния щаб за бедствия и аварии под ръководството на Донка Иванова.

От местното Енерго-Про докладваха, че по време на жътвата няма да се извършват заваръчни ремонти по електропреносните съоръжения. Екипите са снабдени с техника за гасене, рисковите места по трасетата се знаят предварително. В готовност са също служителите на Областното пътно управление, на жп секцията, “Напоителни системи” и всички кметове.

Във всички общини има създадени доброволни формирования, екипирани с техника и облекла. Обявени са телефони за сигнали за пожари, рапортува шефът на пожарната Иван Иванов и отчете, че за последните 5 г. благодарение на превенцията пожарите в нивите са намалели драстично.

Миналото лято е гасен само един пожар в пшеничена нива. На разположение при старта на жътвата са общо 25 противопожарни коли, мобилни екипи правят проверки и през почивните дни.

Коментари

  • Loveca_ юни 23, 2015 в 11:37 pm

    Хубаво, че са обявени телефони, ама няма ли да ги обявите в новината?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *