С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Село с двама кметове

Първи жълт картон извади след встъпването си в длъжност областният управител Валентин Александров и той е за общинските съветници в община Никола Козлево и тяхното решение № 36, взето на извънредна сесия на 24 февруари.

С това решение от няколко дни село Цани Гинчево има двама кметове. Единият си е редовно избраният – Красимир Георгиев, който излязъл в отпуска като кандидат за народен предтавител от ДПС, а вторият – Добри Добрев, който на сесията бил назначен за временно изпълняващ със срок “дообявяване на резултатите от изборите за народни представители от ЦИК”. Определили му даже и заплата.

Днес областният управител Валентин Александров е върнал решението на общинарите в Никола Козлево с указание да се поправят. Според юристите на обласната управа общинските съветници в Н. Козлево изобщо не е трябвало да вземат каквито и да е решения, защото не е тяхна работа.

Кмет, който излиза в отпуска, си упълномощава някого (обикновено секретаря на кметството), който да го замества за определени дейности. Ако на жител на селото му се наложи да ползва административна услуга, може спокойно да я получи в общинския център.

В случаите, когато кмет вече не може да изпълнява задълженията си, се уведомява Общинската избирателна комисия, тя се събира и със свое решение прекратява пълномощията му. След това вече общинският съвет може да избере временен кмет, който да изпълнява длъжността до избор на нов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *