С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Животът след това

Заешка дупка“ по Дейвид Линдзи-Абер е премиерният спектакъл, който ДКТ „Васил Друмев“ в Шумен ще представи на 14 януари. Началото е 19,00 часа в Камерна зала “Рада Спасова”.

Хората са склонни да вярват, че скръбта и болката намаляват с времето. Всъщност, ние сме тези, които порастваме. Историята ни среща с едно семейство 8 месеца след тежка загуба. Пекат се сладкиши, празнуват се рождени дни, водят се разговори за проклятието на Кенеди и каква храна трябва да яде домашното куче…Но загубата тежи „като тухла в джоба“.

Заешка дупка“ изследва травмата на един родител, който губи най-ценното – своя син Дани в трагична катастрофа. Осем месеца след фаталния инцидент, майката все още не може да се справи с мъката, породена от загубата на единственото си дете. Скръбта я кара да се превърне в осъдителна, груба и егоистична личност, което води до конфликти с близките ѝ.

Спектакълът разглежда сложните взаимоотношения в едно семейство, което се опитва да превъзмогне дълбоката скръб и научава какво означава да водиш ползотворен живот, когато всичко наоколо започва да се разпада и да губи смисъл. Заешка дупка“ е един човечен, състрадателен (а понякога дори и хумористичен) разказ за това, че има и живот „след“.

Преводът на текста е на Златна Костова, режисьор – Максима Боева, сценограф – Киряна Аврониева, композитор – Михаил Шишков син. В спектакъла участват – Янислава Линкова, Милен Димитров, Радина Алексиева, Марияна Бранкованова/Цанка Цанева и Пламен Иванов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *