С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Жена в окови

С белезниците е закопчавана не само съпругата, но и 17-годишната дъщеря на насилника.

С белезниците е закопчавана и 17-годишната дъщеря на насилника.

49-годишна жена е била освободена от полицаи от белезниците, с които я приковал към леглото 44-годишният й съпруг Стефан С. Историята не е от средните щати в Америка, а се е разиграла снощи на шуменската улица “Червена стена”. Полицаите попаднали на брутален случай на семейно насилие, а мъжът е арестуван.

 
Полицейският патрул пристигнал на “Червена стена” по сигнал от съседи на тел. 112. По първоначалната информация ставало въпрос за семеен скандал с участието на пиян съпруг. Когато униформените пристигнали на място, заварили отключена вратата към двора на къщата. През прозореца видели мъж, който се бил изправил над жена си. Тя седяла до леглото. Той ръкомахал и крещял. Като се вгледали, полицаите установили, че жената е закопчана за рамката на леглото с белезници и това е причината да е в това неестествено положение на пода.

 
Униформените се намесили и наредили на мъжа – Стефан С., да отключи белезниците. Видимо бил пиян, но се подчинил, а след това го откарали в полицейското управление. Пред полицаите пък 48-годишната жертва на насилника разказала, че мъжът, който е и баща на 17-годишната им дъщеря, я малтретирал от години. Както била закопчана, я налагал с юмруци и шамари. Охлузена била лявата й ръка, имала и рана от белезниците.

 
Оковите били постоянен елемент в семейните методи за наказание и правораздаване, които използвал Стефан. С тях била закопчавана за леглото и непълнолетната дъщеря на семейството. За системно домашно насилие през 2014 г. съдът наложил ограничителна заповед на побойника, с която му забранявал за 18 месеца да доближава жилището на жена си и дъщеря си. Тъй като я нарушил, пак през 2014 г. е осъден на 9 месеца пробация. Стефан С. имал проблеми с алкохола, пет пъти е хващан да кара с над 1.2 промила алкохол в кръвта, за последен път това станало на 21 май м. г.

 
Материалите по случая са дадени в прокуратурата, която трябва да прецени дали има данни за извършени престъпления, обясни говорителят на ОД МВР-Шумен Ася Йорданова. Според юристи, освен за домашно насилие, Стефан С. би могъл да отговаря за противозаконно лишаване от свобода и за изтезаване на непълнолетно лице.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *