Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 575

Е-интервю за работодатели

Агенцията по заетостта стартира на своята електронна страница проучване на потребностите на работодателите в България от кадри, съобщиха от Бюрото по труда в Шумен. Директно в on-line анкетен формуляр представителите на бизнеса могат да посочват професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от тях работници и специалисти на електронната страница на Агенцията.  Анкетният формуляр  се попълва само по електронен път до края на м. февруари 2018 г. и може да се отвори ТУК.

Идеята на Агенцията е  работодателите да отразят директно информация за търсените от тях  професии, специалисти, работници, както и да уточнят на какви характеристики трябва да отговарят кандидатите. В анкетата работодателите  имат възможността да отбелязват и т.нар. „меки умения”, които е необходимо да притежава техният персонал, както и очакванията си за вид и обхват на търсени професии в по-дългосрочен план –3 до 5 години.

От Агенцията заявяват, че потребностите на работодателите ще се проучват два пъти в годината – през февруари и през август. Проучването е съвместно с Комисиите по заетостта към Областния съвет за развитие в 28-те области в страната. Информацията от анкетите ще се обобщава на областно ниво от експертен екип с представители на държавната и местна власт, национално представените организации на работодателите и синдикатите, браншови и други организации.

Анкетният формуляр можете да намерите и на страницата на Агенцията по заетостта в рубриките „Проучване за потребностите от работа сила” и „На фокус”, а на следващ етап – и на електронните страници на областните администрации в страната, съобщават от АЗ.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *