С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,884

„Есхатологии“ на Антоний Димов

На 21 септември ценителите на творчеството на Антоний Димов ще имат възможност да присъстват на представянето на поредната му стихосбирка „Есхатологии“. Събитието е от 17,30 часа в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. Това е шестата книга от автора след „Съвсем“, „Вестибулария“, „е_ЛИПСА“, „Наръчник за творческо писане. Самоутвърждаване и птицевъдство“ и „Дивергенции“.

Изданието е финансирано от Общинския фонд „Култура“ на Община Шумен след участие в конкурс, както и с лични средства на автора.

Книгата ще коментира доц. Юрий Проданов от Шуменския университет. Ще прозвучи и откъс от литературно есе във видео формат от доц. Мария Калинова в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Ще поговорим за цивилизационните провали на режима на Путин и Русия, за изолацията, войната, смъртта, отчуждението, самотата, краищата, социалния разпад и тоталитаризма. Ще опитаме да провокираме човешкото, интелектуалното и естетическото – коментира Антоний Димов.

Книгата на Антоний Димов „Есхатологии“ е реакция колкото поетическа, толкова и и чисто човешка към настъпващите промени в света. Авторът ни показва, че катастрофите на 21 век са повторение на въпросите, които са останали без отговор в 20 век. Сегашната книга е връщане към предходните кризи“, смята Мария Калинова. Новата книга на Антоний Димов има четири цикъла – като сезоните: „Краища“, „Светът преди“, „Нова апокалиптика“ и „И други откровения“, което навежда на мисълта за цикличността на световните събития и кризи.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *