Искате ли да има предсрочни парламентарни избори?

or

гласували: 47

Есенната столица на информатиката

От 19-ти до 22-ри ноември 2020 г. ще се проведе XII Международен есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“. В следствие на пандемията от COVID-19 тазгодишното издание на IATI ще бъде онлайн.

Припомняме, че надпреварата се провежда за първи път през 2009 година по инициатива на Бисерка Йовчева и Емил Келеведжиев – председател на Националната комисия по информатика към МОН. Есенния турнир е единственото международно състезание по информатика, в което има две възрастови групи: младежка (junior) – за ученици до 15.5 години и старша възраст (senior) – за ученици от гимназиална степен. Държавите участнички ще могат да регистрират по един официален отбор и до пет неофициални в двете възрастови групи.

Домакин на турнира е Община Шумен, а негови организатори са Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ и Школа А&Б. Партньори на IATI са Министерство на Образованието и Науката, Сдружение „Европейска Младежка Олимпиада по Информатика“, Районно управление на образованието – Шумен и Мусала-Софт. Генерален спонсор на събитието е Алкомет АД.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *