Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 464

Еньовска магия

Фестивалът “Еньовска магия”, чийто организатор е Народно читалище “Боян Пенев – 1949 г.”, се провежда днес в Градската градина в Шумен. Под сенките на вековните дървета са подредени изложби-базари и арт работилнички. Можете да участвате и в конкурсите за най-хубав Еньовски венец, за Еньовско талисманче и за билкова рецепта. В концертната програма с песни и танци участват деца от детски градини, вокални и фолклорни групи от града и областта.

Фестивалът „Еньовска магия” се провежда за пета поредна година. Целта му е да насочи вниманието към богатството от билки, които притежава България, като и да ни научи да съхраняваме и опазваме природата, каза Виолета Папазова, секретар на читалището.

В тазгодишното издание са поканени фирми изложители на продукти, в които  се използват билки, има представители на Камарата на занаятите, на Съюза на пчеларите, които предлагат своите натурални пчелни продукти. Тук можете да си купите различни добавки на билкова основа, както и козметични продукти.

В концертната програма участват децата от ДГ „Братя Грим”, които откриха фестивала с танца „Еньовден”,  фолклорна група „Детелини” от с. П. Волов,  женска фолклорна група „Болярка” от Велики Преслав, фолклорна група от Дом за стари хора, хор „Планинско ехо, вокална група „Медени гласове”, група за руски песни  „Ребьонушка” и др.

Сутринта рано беше изплетен Еньовския венец., а в края на фестивала организаторите поканиха всички присъстващи да минат под венеца за здраве.

Фестивалът се провежда с любезното съдействие и подкрепа на Община Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *