С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Енерго-про предупреждава

Телефонни обаждания от неизвестни лица от скрит номер са получили потребители на Енерго-про, съобщават от пресцентъра на дружеството. Измамниците се представяли за служители на компанията, които уведомяват гражданина, че електромерът му е манипулиран или, че е засечена кражба на ток и предупреждават, че ще изпратят екип, като съответно за „услугата“ мошениците изисквали пари от клиентите.

От Енерго-про напомнят на потребителите, че нямат практика да се обаждат на своите клиенти по телефона за извършване на услуга, освен в случаите, в които те имат подадено в компанията писмено заявление за услуга по ценоразпис. В тези случаи номерът от служител на компанията никога не е скрит и обикновено обаждането е от националния телефон на електроразпределителното дружество 0700 16161. Заплащането на заявените услуги е възможно единствено в Центровете за обслужване на клиенти на Енерго-про. От дружеството нееднократно са предупреждавали за различни опити за злоупотреба с името на компанията и в тази връзка напомнят, че нямат практика да се обаждат на своите клиенти по телефона, за да предлагат услуги.

Енерго-про съветва клиентите да следват само официалните канали на комуникация с електродружеството и при съмнение за злоупотреба с името на компанията, незабавно да сигнализират на денонощния телефон 0700 161 61 или да се обърнат към органите на реда.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *