С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

ЕНЕРГО-ПРО иска ПУП на крайградските зони

Нова мрежа

 Липсата на подробни устройствени планове (ПУП) в много от крайградските зони силно затруднява работата на ЕРП Север при планиране на реконструкции по мрежата, изпълнение на предвидената инвестиционна програма, и същевременно създава неудобства за клиентите, които търпят смущения в електрозахранването, информира с писмо до медиите ръководството на дружеството. Според тях е належащо частните мрежи със слаб капацитет да бъдат заменени със съответстващи на повишеното потребление нови съоръжения, но без одобрен ПУП от страна на общините, електроразпределителното дружество няма право да извършва подобни реконструкции.

Решение на проблема се търси от години. Ръководствата на ЕНЕРГО-ПРО и мрежовото дружество ЕРП Север са в контакт с представители на местната власт в общини и областни управи и регулярно сигнализират за спънките за изграждането на нови мрежи. При така създалата се обстановка ЕРП Север прави усилия чрез рехабилитация на съществуващи съоръжения да осигури условия за минимизиране на смущенията в електрозахранването, но при нарастващия брой жители в тези райони тази мярка е недостатъчна, се казва в съобщението на дружеството.

ЕНЕРГО-ПРО ще продължи да настоява за ускоряване на процесите по одобряване на ПУП, необходими за извършването на по-мащабни ремонти във вилните зони и крайградските региони. Ежегодно специалисти на ЕРП Север правят обход по места и проверка на мрежовите съоръжения, собственост на дружеството, след което експертен състав изготвя оценка на състоянието им. На базата на експертната оценка се набелязват обектите с належаща нужда за включване в програмите за инвестиции и ремонт на електроразпределителното дружество. Целта на реализираните вложения в мрежата е осигуряване на качествено електроснабдяване на клиентите, заявяват от дружеството.

Нова мрежа

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *