С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

Емисари по санирането

Цветанка Петрова, Людмил Дончев и Сремка Стоянова от блокове 2 и 4 на ул. “Гиньо Писков се интересуваха дали ще продължи програмата за саниране.

Мними емисари бродят из блоковете в Шумен от името на кмета и обещават бързо включване в програмата за саниране срещу скромно възнаграждение. Не съм пращал никого никъде, не съм възлагал на никого подобна дейност, спазваме реда за подаване на документи и класирането. Това заяви самият Любомир Христов  по време на приемния си ден по повод на питане на група граждани от блоковете на ул. „Гиньо Писков“ номера 2 и 4. Те дойдоха, за да попитат има ли вероятност програмата да тръгне отново. Не знам да има отпуснати нови средства по програмата, каза  Любомир Христов. Той коментира, че се обсъжда вариант, ако програмата продължи,  санирането да става с дофинансиране от гражданите.

Към този момент Община Шумен има 20 санирани блока, други 7 са класирани и предстои да да бъдат обявени следващата седмица, каза Христов. Той уточни, че общината няма как да влияе на МРРБ, под чието ръководство се реализира програмата.

Венета Илиева и Йовчо Иванов поискаха от кмета да се погрижи за тротоарите по ул. “Марица”.

Живеещи на ул. „Марица“ в района зад пазара поискаха от кмета съдействие да бъдат изградени тротоари, тъй като сегашните са разбити и създават опасност особено за възрастните хора и майките с колички. Плащаме данък за първа зона, а няма никаква грижа нито за тротоари, нито за кастренето на дърветата, нито за косенето на тревата между блоковете, което е общинска собственост, коментира жалбоподателката Венета Илиева.  Йовчо Иванов постави въпроса за спортните и детски площадки в същия район. Той припомни, че по време на строителството на Лидъл от фирмата са обещали да направят спортна площадка и детска площадка, но второто не се е осъществило. Спортната площадка пък вече е с изкъртена и открадната врата.

Кметът Христов пое ангажимент да се направят тротоарите, най-вероятно с асфалтово покритие, да се поставят пейки, кошчета, да се завари врата на спортната площадка, да  се окастрят старите липи, а опасните да бъдат отстранени. Да полагаме заедно усилия, призова кметът, напомняйки, че общината ще изгражда, но хората трябва да пазят и да съхраняват направеното.

По повод площадките за разхождане на кучета, Христов заяви, че се обмисля такава да се направи зад механа „Тракия“. Кметът уточни, че там има стара спортна площадка с огромни размери и част от нея може да се обособи за паркинг, тъй като  паркоместата в квартала не достигат. Всичко това обаче ще се обмисли и ще се реализира при цялостната рехабилитация на квартала, която предстои да стартира.

Кметът обеща и да се ремонтира улицата покрай църквата „Св. Възнесение“, както и да се обособи зелена площ за разходка на кучета на поляната до църквата.

 

Коментари

  • Симона март 26, 2018 в 4:54 pm

    Дааа и на Софийско шосе обикаля г-н Иван Димов да агитира от името на кмета и обещава бързо включване в програмата за саниране срещу скромно възнаграждение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *