С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 498

Електронна регистрация

Вписването по настоящ адрес за участие в изборите за народно събрание и за президент на 14 ноември може да става чрез електронно подаване на заявление, без да се изисква електронен подпис, напомнят от РИК Шумен. Това става чрез страницата на ГД „ГРАО“ на адрес https://regna.grao.bg/. В електронното заявление избирателят вписва имената си по документ за самоличност, вида и номера на документа за самоличност, датата, мястото и органа на издаването, единния си граждански номер, сравнява постоянния и настоящия си адрес и посочва телефонен номер, уточняват от РИК Шумен.

Искането за вписване по настоящ адрес може да се направи и писмено до кмета на общината, кметството или до кметския наместник и съдържа единния граждански номер на избирателя, вида и номера на документа му за самоличност и подпис.

Районна избирателна комисия – Шумен напомня на избирателите, чиито постоянни и настоящи адрес са в различни населени места, че може да поискат да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес в срок до 30.10.2021 г включително.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *