Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 719

Езиковата с нов директор

Новата учебна година в Профилирана езиковата гимназия „Н. Й. Вапцаров“ в Шумен започва с нов директор. На мястото на излезлия в пенсия дългогодишен директор Георги Георгиев, под  чието ръководство гимназията завоюва призови позиции не само в града, но и в страната, и в чужбина, временно, до провеждането на конкурс, е назначен Димо Георгиев. 34-годишният директор е бивш ученик на езиковата гимназия и преподавател в нея от доста години. Приемам поста като огромна отговорност, лично предизвикателство да съхраня и да продължи традициите на училището. Това заяви самият той при срещата си днес с кмета Любомир Христов, който посети  училището.

Подготовката за новата учебна година Димо Георгиев определя като изключително успешно. “Акцентът е, че в 8 клас в гимназията тази година се реализира пълен прием и след като сме успели да привлечем толкова деца, ще работим да задържим това внимание и да отговорим на високите очаквания. Системата за средното образование търпи промени и ние ще предложим нови специалности в бъдеще. Вече имаме профил „Информационни технологии“ – това е бъдещето. Искаме да отговорим и на предизвикателствата, които идват от работодателите – по практично, по-гъвкаво образование с профили, които да бъдат адекватни за предизвикателствата на трудовия пазар и на желанието да доведем града до икономически просперитет“, коментира Георгиев.

Той припомни, че тази година езиковата гимназия, наследник на мъжката гимназия, става на 170 години. През  декември се надяваме да направим едно достойно  и силно честване, защото нашето училище е носител на една от най-старите и най-достойни образователни традиции в града. Ние влагаме всички възможни усилия като учителска общност, родителска общност и ученици да продължим традициите“, каза Георгиев.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *