С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Един кандидат

 

Консорциум „Клинър 2018“ е единственият  кандидат за изпълнение на обществена поръчка на Община Шумен  „Събиране и транспортиране на отпадъци, почистване и поддържане, зимно поддържане и снегопочистване на улици и места за обществено ползване на територията на гр. Шумен, район Юг“.  В него влизат РТК ООД, която досега чистеше район Юг и софийската „АЕС –Х“ ООД – част от консорциум, който чисти столицата.

Комисия с председател екологът на общината Живка Атанасова и членове Цвета Николова и Анатоли Николов отвориха днес на публично заседание офертата, в присъствието на представител на консорциума и на журналисти. Комисията прегледа за допустимост документите на кандидата и ще продължи по същество да разглежда офертата на закрито заседание. Крайният срок за обявяване на резултата е 120 дни от отварянето на офертата, но от комисията заявиха, че ще направят всичко възможно резултатът да стане ясен по-рано.

Консорциум „Клинър 2018“ кандидатства за дейностите събиране и транспортиране на отпадъци от територията на гр. Шумен, район Юг, до Инсталацията за сепариране и/или Регионално депо за неопасни отпадъци, дезинфекция на съдовете за отпадъци, метене и миене на улици и площади. Снегопочистването, обработване /в т.ч.опесъчаване/ и зимно поддържане на улиците и тротоарите в гр. Шумен, район Юг, също влиза в задълженията на фирмата, която ще бъде одобрена. По изключение,възложителят може да поиска извършването на всяка от дейностите, предмет на поръчката,  и на другата територия на града, на същите цени и при същите условия.

Район Юг – обхваща парк „Кьошкове“, ул. „Г. С.Раковски“, южното платно на бул. „Симеон Велики“ до жп-надлез на ул. „Плиска“, южно от жп-линията, до южната регулационна граница на гр. Шумен, ПП „Шуменско плато“ и квартал Дивдядово. Дейността по ръчно метене на улици и площади не се възлага в района на пешеходната зона от пл. „България“ до пл. „Освобождение“ и ул. “Христо Ботев“ до пл. „Оборище“.

Коментари

  • Siska март 26, 2018 в 5:20 pm

    На мадара срещу читалището всяка есен е заринато от листа и ртк за награда ги избирате пак. Защо давате всичко на софиянци? Направо всички да се изнасяме в столицата и да затваряме града!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *