Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 105

Европа директно


Информационен център “Европа директно” от ново поколение отвори врати в Шумен на пл. “Оборище” № 6. Центърът в Шумен е един от 13 в страната и над 400 в целия Европейски съюз, като при защитата на проекта шуменското сдружение АлДоРа с председател Росица Василева е надделяло в конкуренция от 82 български кандидати за периода 2021-2025 г.
“Надяваме се центърът да бъде притегателна точка за всички, които се интересуват от европейските теми – неправителствени организации, институции, студенти и обикновени хора, винаги да могат да почукат на вратата на центъра и да знаят, че това е вратата към Европейския съюз”, пожела при откриването Бойко Благоев, ръководител на отдел “Информация и комуникации” в Представителството на Европейската комисия у нас.
Той подчерта, че през следващите няколко години както пред центровете “Европа директно”, така и пред ЕК и Европейския съюз като цяло стоят нови задачи и амбиции, свързани с важни теми като ваксинационната кампания, конференцията за бъдещето на Европа, присъединяването на България към еврозоната. “В тази връзка информационните центрове ще имат доста задачи. Ще очакваме от тях да работят буквално с всички групи хора в Шумен, в областта и в съседни области, да предават информацията от Брюксел и да препращат идеи, мнения и проблеми от Шумен към Брюксел, където се вземат решенията и се обсъждат политиките”, каза Бойко Благоев и изрази надежда гражданите да са активни. В комисията разчитат центровете да са притегателни за ученици и студенти, търсещи директна информация за възможностите, които ЕС предоставя.
Успех на новия център “Европа директно” пожелаха зам.-областният управител на Шуменска област Сашо Евлогиев и зам.-кметът на община Шумен Росица Антонова. Областният управител Валентин Александров изпрати поздравителен адрес. На откриването присъстваха представители на организации партньори на сдружение АлДоРа от Шуменска и Търговищка област, а ръководителката на проекта Росица Василева връчи грамоти на най-активните.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *