С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Евакуация в действие

На незабавна евакуация бяха подложени днес ученици, учители и помощен персонал от СУ „Трайко Симеонов“ в Шумен. Заради „възникнал“ пожар, училището беше опразнено за минути по всички правила на безопасност и при изключително спазване на плана за действие при възникнала ситуация, съобщават от пресцентъра на ОДМВР.

Учебната евакуация, бе организирана и проведена от ръководството на училището и включваше теоретична и практическа част. Учителите контролираха и коригираха действията на учениците за точно изпълнение на практическата част от занятието, което се извърши съгласно евакуационния план на училището. Евакуацията се извърши без паника през коридорите и изходите извън сградата, а сборен пункт беше спортната площадка в двора на училището.

Събитието се проведе съвместно с експертите инсп. Галя Колева и Людмил Лозанов – н- к група ПК и ПД в сектор ПКД в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Бяха спазени всички дейности в плана за действия при пожар: подаване на сигнал за пожар, събиране на Щаба по пожарна безопасност, известяване на намиращите се в училище ученици, учители и служители за незабавна евакуация. Проведеното мероприятие бе част от обучението на учениците за действия при възникване на непредвидени ситуации и завърши с беседа по безопасно поведение.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *