С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,362

Д-р Янка Младенова на 100

Шуменската педиатърка д-р Янка Младенова получи от БЛС специално изработена статуетка за заслуги и отдаденост към медицината и малките пациенти по повод 100-годишния й юбилей. Наградата й бе връчена вчера от главния секретар на УС на БЛС д-р Валентин Пеев, съобщава електронното издание zdrave/net.

Вълнението и  признателността на навършилата век лекарка, бяха придружени от много усмивки и топли прегръдки, а д-р Младенова не скри изненадата си от посещението и вниманието, разказаха от Лекарския съюз.

Вашият професионален път е символ на отдаденост, дисциплина и много любов, както към колегите, така и към малките пациенти. Всестранната ви педиатрична подготовка, поставила основите на педиатричната грижа в гр. Шумен и областта, стремежа за ежедневно усъвършенстване и готовността да си в полза на другите е пример за подражание“, каза д-р Пеев.

Младата по дух педиатърка е работила за здравето на децата от Шуменско и областта до 77-годишна възраст и е живата история на шуменската педиатрия и родното ни здравеопазване.

Д-р Младенова е започнала работа като млада лекарка от здравната служба на село Партизани, в трудните години, в които медиците с каруци са обикаляли домовете на хората и в студ, и в пек. Целият ѝ трудов път от няколко десетилетия д-р Младенова е отдала в помощ и грижа за най-малките пациенти в детското отделение на шуменската болница, което ръководи дълги години, пише изданието.

Идеята да бъде поздравена и отличена от РЛК Шумен и УС на Централния БЛС,бе на семейните лекари в Шумен. Бяха проведени разговори с УС на РЛК – Шумен и Председателя на БЛС д-р Маджаров. За щастие колегите с удоволствие откликнаха и в най-кратък срок реагираха. Д-р Младенова получи поздравителен адрес и статуетка от двете места – Шумен и София. В знак на уважение и благодарност към нейния професионализъм, отдаденост и изключителна любов към медицината и децата УС на АОПЛ я номинира за Лекар на годината – 2022г. на централно ниво. Можем само да се учим от нея и следваме нейния пример за истински български лекар! Честит юбилей Д-р Младенова!“, написа в пост под статията във ФБ д-р Милен Чолаков.

Под публикацията, препечатана във ФБ, текат поздравления от признателни пациенти.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *