С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Д-р Загорчев – почетен гражданин

Д-р Петко Загорчев бе удостоен днес със званието „Почетен гражданин на Шумен“ с решение на Общинския съвет. За него единодушно гласуваха 37 съветници, присъствали в залата, без против и въздържали се.

Подкрепа в сесийната зала от името на групата на БСП и от свое име изрази д-р Валентин Петров. Д-р Загорчев е познато на всеки име, той е спасил много животи, така най-кратко д-р Петров обоснова подкрепата си за връчване на високото звание „Почетен гражданин на Шумен“ на д-р Петко Загорчев.

Подкрепа и удовлетворение от единодушното решение за удостояването на д-р Загорчев с високото звание изразиха председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова и кметът на Шумен Любомир Христов.

Д-р Загорчев е роден на 4.11.1949 г. в Малко Търново. Започва професионалната си кариера в БНМП в ОРБК – Шумен през 1974 г. В периода 1974 – 1992 г. работи като анестезиолог в ОАИЛ и координатор на лечебната дейност на Многопрофилната болница за активно лечение. В момента е началник на Спешно отделение и е сред пионерите в развитието на интензивното лечение и съвременния модел на на спешната помощ.

Д-р Загорчев има богати теоретични познания и натрупан практически опит в областта на анестезиологията, интензивното лечение, клиничната токсикология, имунологията, органното донорство, фармакологията и хомеопатията. От 1999 г. е регинален коодинатор по органно донорство.

Д-р Загорчев има над 20 научни доклада на национални и международни форуми. Той работи активно и има значим принос в научната дейност в сферата на здравеопазването. Бил е председател на Лекарската колегия в града, хонорован преподавател е в Медицинския колеж в Шумен, член е на Централната етична комисия на БЛС.

Предложението за удостояването му е направено от Стилиян Стоянов и е подкрепено от проф. Соня Тончева, Радио Шумен, Общински медиен център, РБ „Стилиян Чилингиров“, нотариус Ася Асенова.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *