Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 489

Дързост без милост

С дързост и без капка милост рецидивист на 44 години  е ограбил с употреба на сила и заплахи 82-годишна жена в село Тодор Икономово, съобщиха на съвместна пресконференция шефът на ОДМВР ст. комисар Георги Гендов и заместник-ръководителя на Окръжната прокуратура Орлин Куздов. Извършителят, представен с инициалите С. Р. се оказал със солидна престъпна биография – в досието си има до момента 16 осъдителни присъди за кражби и 11 криминалистически регистрации.

Минути след полунощ е петък в полицейското управление в Каолиново било получено съобщение, че 82-годишна жена от село Тодор Икономово е нападната в дома си. Към адреса веднага бил насочен полицейски екип и екип на спешна помощ. Пред криминалисти жената обяснила, че около 15 минути след полунощ чула шум, станала да провери какво се случва в имота й, и забелязала мъж с маска вътре в къщата. Старицата грабнала брадвичка, с надеждата да го сплаши и прогони, но нападателят успял да сломи съпротивата й, блъснал я, ударил я и отнел брадвичката от ръцете и.

След това среднощният гост пак със заплаха поискал стопанката на имота да му даде всички пари, които има. Не спирал да я обижда и да я заплашва. Възрастната жена му дала 200 лева, а също така златни пръстени и обеци. След като грабителят си тръгнал, повикала съседи на помощ, те се обадили на 112 за полиция и „Спешна помощ“. Преглед в болницата е установил, че жертвата е с фрактура на рамото и трябва да бъде подложена на операция.

Криминалисти влезли в дирите на С. Р. и ок. 3 през нощта, по-малко от три часа след нападението мъжът бил задържан от служители на ОДМВР – Шумен. У него били намерени 50 лева, за които се установило по категоричен начин, че са част от отнетите пари. Въпреки това отричал са е ходил в дома на жертвата и отказал да говори пред полицаите. Точно банкнотата го заковала като автор на грабежа – по купюрата имало следи от кръв, а изготвената в спешен порядък експертиза показала, че кръвта принадлежи на 82-годишната жена.

По искане на прокуратурата 44-годишният мъж е задържан за срок от 72 часа и е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 199 ал. 1 т.3 от НК. Справка в полицейските масиви показва, че С. Р. е осъждан 16 пъти за кражби с последна присъда през 2016, излязъл от затвора през 2018. Има общо 11 криминалистически регистрации, като последната е от март т. г. При справка станало ясно, че през август тази година е бил обявен за издирване от РУ- Провадия като подсъдим по дело на РС- Провадия.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *