С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Дърва от Паламара

10 100 пространствени кубически метра дърва за огрев са доставили към момента от ДЛС-Паламара по заявките от кметствата. През миналата година на населението са били предоставени малко над 7000 кубика, но сега заради поскъпването на тока, все повече хора предпочитат отново да се отопляват с твърдо гориво, което увеличава молбите към стопанството. От териториалното поделение обявиха, че продължават да наваксват забавянето в доставките за населението, като всяка седмица се разпределят над 1000 кубика за селата от общините Никола Козлево, Венец, Хитрино и Каолиново.

Всеки отсечен кубик веднага се фактурира и се вози на хората. Правим и невъзможното, за да изпълним заявките и да са спокойни всички преди началото на зимата, но в същото време кметовете продължават да ни носят нови списъци, коментираха от стопанството. За последната седмица има нови заявки за над 4000 пространствени кубически метра дърва за огрев.

Ръководството на териториалното поделение и фирмите смятат, че могат да доставят всички поискани количества до края на годината, ако времето се задържи сухо и стабилно както в последните дни. В момента се работи без почивка и от ДЛС-Паламара са оптимисти за изпълнението на заявките.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *